Meer auto's in de straat

Er staan nu in mijn Meppeler straat bijna net zoveel auto’s geparkeerd als normaal in een weekend! Binnen een paar dagen is het straatbeeld totaal veranderd!

Midden vorige week stuurde ik naar alle medewerkers van BeljonWesterterp een memo waarin ik aangaf dat vanaf dat moment het uitgangspunt thuiswerken was. Ik moet eerlijk zeggen dat er wat laconiek op werd gereageerd. Niet door iedereen, maar toch…
Zoveel mogelijk zaken online afhandelen en interviews werden omgeven door allerhande hygiënische maatregelen, die ik denk ik niet meer hoef te herhalen: de media heeft hier genoeg over geschreven en gesproken. Netwerkbijeenkomsten, door ons georganiseerd, van boven de 10 personen hebben we meteen afgeblazen. Geen overbodige risico’s nemen, was en is nu het parool.

Toen echter de omvang van deze coronacrisis duidelijker werd, begreep opeens iedereen echt de zwaarte van het probleem. Contacten met opdrachtgevers en kandidaten worden tot een uiterste beperkt en omgeven met allerlei noodzakelijke maatregelen. Daar waar zaken online kunnen, doen we dat en als een van de partijen (waaronder wijzelf) zich niet senang voelt daarbij dan gaat het ‘fysieke’ contact niet door.
Dagelijks informeer ik onze medewerkers over de gang van zaken en vertel ze zo exact en duidelijk mogelijk wat dit voor ons betekent en wat we er wel of niet aan kunnen doen.
Deze gevoelsmatig ongrijpbare crisis leidt ook bij ons tot het scala van reacties dat je bij een dergelijke situatie kunt verwachten. Van paniek en verstarring tot daadkracht en creativiteit! Maak daar als leidinggevende maar chocolade van!! Ik probeer dat te doen door te luisteren en echt in gesprek (telefonisch, skype, et cetera) te gaan, duidelijk te zijn en soms ook oprecht te zeggen dat ik het ook niet weet. Maar wat een saamhorigheid ontstaat er dan toch ook. Echt iedereen wil het beste voor de opdrachtgever, het bedrijf en uiteraard ook voor zichzelf. Zo weinig mogelijk risico’s in een risicovolle wereld.

Gelukkig pakt ook bestuurlijk Nederland de verantwoordelijkheid en wordt partijpolitiek zoveel mogelijk ter zijde gezet. Dat geeft ook voor ons duidelijkheid en het geeft mij de ruimte om onze medewerkers te vertellen wat dit voor ons betekent.

Ik realiseer me hoe blij ik mag zijn met onze betrokken en meedenkende medewerkers. Allemaal willen ze er wat van maken en doen dat dan ook. Bewonderenswaardig!!!! Dit geeft naar ons management meteen de verplichting om het zo gewetensvol mogelijk op te pakken. Of je het allemaal goed doet, weet je pas achteraf, maar je intenties dienen oprecht en verklaarbaar te zijn en te zijn geweest.

Wel hebben we afgesproken dat we na deze crisis gezamenlijk een feest zullen hebben om elkaar ook letterlijk weer in de armen te kunnen sluiten.
Wat verlang ik naar het moment dat er bij mij in de straat door de week weer minder auto’s geparkeerd staan. Ik kan eigenlijk niet wachten!!

Publicatie datum: 20 March 2020
mr. Willem Hein algemeen directeur
  • 06 - 51817154
  • Send a message
  • Linkedin
© 2024 BeljonWesterterp