Wat een jaar!!

Het hele jaar heeft in het teken gestaan van corona, zo lijkt het! Continu aanpassen aan de situatie, afstand houden, geen handen schudden, geen mensen aanraken en thuiswerken. Zo zullen de meeste mensen 2020 in hun gedachten opslaan. Is dat terecht?

Ja, in beginsel wel. Het is natuurlijk zo dat onze kantoren leger zijn geworden en dat veel interviews en andere werkzaamheden online gebeuren. Onze kantoren zijn aan het begin van deze periode ingericht op de anderhalvemeterregel, naast alle andere hygiënische en noodzakelijke aanpassingen. De ontmoetingsmogelijkheden zijn uitermate beperkt. De horeca is gesloten, wij moeten vooral binnen blijven en buiten op plaatsen waar zo weinig mogelijk mensen komen. 

Maar het schrijnendste zijn natuurlijk de vele besmettingen met al die zieke mensen, de in-quarantaine-stellingen en de overlijdensgevallen. Én het daarmee gepaard gaande gebrek er op die belangrijke momenten niet voor elkaar te kunnen zijn. In dat licht gezien, vallen onze aanpassingen in onze werkzaamheden aan deze tijd alleszins mee.

Maar toch, ook onze mensen hebben er tijdens de uitvoering van de werkzaamheden last van. In ons vak gaat het juist om mensen ontmoeten, in gesprek zijn en samen met hen kijken of een positie bij hen past. Je mist de dagelijkse interactie met elkaar en in gesprek zijn, is nu vooral naar iemand anders op een scherm kijken. Datzelfde geldt voor onze interne bijeenkomsten. De eindejaarbijeenkomst is een online pubquiz geworden. Ook leuk, maar toch….

Gelukkig zijn er ook echt mooie zaken gebeurd. Mijn zoon kreeg zijn bul! Hij heeft door covid-19 lang op de uitreiking moeten wachten en deze was online, maar het was niet minder intens. En wat heb ik er vanuit een Vollenhoofs hotel van genoten! Het gevoel van trots was bepaald niet minder! En mijn dochter kocht haar eerste huis. Ook zo’n moment dat je doet beseffen dat een klein meisje groot wordt en zelfstandig in het leven staat. Prachtig!

Mijn vriendin en ik vonden het tijd worden voor een puppy! Nee, geen corona-impulsiviteit, maar iets dat we al een tijdje graag wilden. Opeens ben je weer door je huis aan het kruipen, speel je met hondenspeelgoed met piepjes en vergeet je even de wereld om je heen.

Maar ondanks dat bleven de berichten maar komen. Meer besmettingen, meer zieken, meer mensen overleden….vreselijk. Gelukkig lijkt met de komst van het vaccin de omslag naar een normaler leven dichterbij.

Een jaar om snel te vergeten? Nee zeker niet, daarvoor was het te intens. En ik ga me zeker ook de mooie dingen herinneren…..zijn bul, haar huis, de liefde en de pup. Ik hoop echt dat u die momenten ook heeft! Fijne dagen gewenst en op naar een mooier 2021!

BLIJF GEZOND!!!!

Publicatie datum: 28 december 2020
mr. Willem Hein algemeen directeur
  • 06 - 51817154
  • Stuur een bericht
  • Linkedin