Verlangen

Alweer een jaar voorbij en wat voor een!! We gingen van hoop naar teleurstelling en van lockdown naar opening. Het jaar 2021 was er een van onzekerheid en soms ook mooie momenten!
Wie had nou vorig jaar rond kerst verwacht dat we nog in deze situatie zouden zitten. Ik ben van nature een optimistisch mens, dus ik zeker niet. Wat dat betreft, was het een teleurstellend jaar. Toch heb ik ook mooie dingen meegemaakt. Onze mensen en teams lieten zich echt van hun goede kant zien. Er werd rekening gehouden met elkaar. Er was respect voor ieders standpunten, ziekte werd opgevangen en teleurstellingen verwerkt. Het lijkt allemaal zo vanzelfsprekend, maar dat is het niet. Dat vervult me echt met trots!!
Kijk hoe we in de maatschappij soms met elkaar omgaan. Afstand creëert verwijdering en in veel gevallen wordt er alleen maar naar elkaar geluisterd om iemand van repliek te dienen. Je moet soms zo oppassen wat je zegt, voor je het weet krijg je een hele lading van kritiek over je heen. Het verhardt overal en ik begrijp dat ook nog. Als er zoveel dieptepunten zijn, is het niet gek dat je boos en verbitterd wordt. Je denkt onwil en complotten te zien en een reactieve overheid! Vervolgens ontstaat er onbegrip en ongeloof over maatregelen. Zeker bij ondernemers, de cultuursector en horeca hakt de huidige situatie er flink in. Vreselijk! Het is werkelijk fantastisch om te zien hoe men zich hier elke keer weer redt. Maar zwaar is het……Je zult als organisatie alles hebben ingekocht voor de feestdagen en dan komt er een lockdown! Heel pijnlijk.......De rek gaat er echt uit!
Maar elke keer als ik me rot voel, denk aan de mensen in de zorg, die nog steeds overbelast zijn en zich een slag in de rondte werken. En aan mijn jonge moeder van 89, die zich vanuit een soort zelfdiscipline aanpast aan de omstandigheden. Of aan mijn medewerkers die onverstoorbaar (zo lijkt het) hun opdrachtgevers en kandidaten helpen; de ene keer op kantoor en nu vooral weer online. Dat geeft me een boost en de spirit om door te gaan. Hoe lastig soms ook!! Voorbeeld en voortouw!!
Wat ben ik blij dat ik op de vrijdag voor kerst mijn boosterprik krijg. Terecht of onterecht geeft me dat weer het gevoel dichter bij de ruimte van vrijer bewegen te komen en het moment om iemand weer uitbundig te omhelzen. We hadden de nieuwjaarsbijeenkomst voor onze medewerkers gepland op 14 januari 2022. Deze moest helaas worden afgelast en twee weken doorgeschoven. Wat hoop ik dat we dan onze collega’s weer kunnen ontvangen als start van een jaar waarin we weer echt open gaan. Het wordt misschien nooit meer zoals het was, maar hopelijk wordt ons verlangen beloond!
Ik wens u allen een goede kerst, maar vooral een prachtig en een elkaar omarmend en warm 2022 toe. Het is ons allen gegund!!
Publicatie datum: 24 december 2021
mr. Willem Hein algemeen directeur
  • 06 - 51817154
  • Stuur een bericht
  • Linkedin